25. okt, 2013

Turkije blokkeert de oplossing voor het Zwarte Piet dilemma!

Je leest dat een tweedaagse Synode in Dordrecht gaat plaatst vinden. De gelovigen, die ooit met de bijbel in de hand, elkaar met zwaar bestreden moeten nu met de bijbel in de hand naar eenheid zoeken, naar wat ze bindt. Dat zouden de katholieke kerken, de moskeeën en Husseiniya’s*, de Synagogen en andere gebedshuizen ook moeten volgen.

Het is misschien niet te laat. Praten met positieve bedoelingen kan misschien de verbroedering bevorderen als men tenminste water bij de wijn durft te doen. Dat de moskeeën geen wijn gebruiken kunnen ze misschien spa water bij het heilige zemzem water doen.

Je leest dat de feministische actiegroep Femen blote borsten protest gaat uitvoeren op de synode in Doedrecht omdat de kerk de vrouwen onderdrukt en dat God een man is en in elk geval wordt Hij aangestuurd door mannen.

Je weet dat Femen eerder met hun (voor sommigen aantrekkelijke) blote borsten hadden geprotesteerd tegen moskeeën en tegen de onderdrukking van de vrouwen in de islam.

Inderdaad dat heb je gezien op internet en zelfs op een korte video-opname. In die video opname hielen een aantal jonge vrouwen spandoeken omhoog en voor ze aangevallen werden door de mannen zag je de zacht schuddende borsten, borsten die niet te groot, niet te klein en niet te slap maar waren fit voor actie de aandacht trokken. Op tv wordt de focus van de kijker eerst door een bewegend iets getrokken en dan de rest en de rest was tekst, geschreven op die blote protesterende borsten.

En vanmorgen toen je over de synode, de eenheid van de kerken en de geplande blote-borsten-protesten las met in je achterhoofd al die discussies van afgelopen tijd over de Zwarte Piet er flitste een idee in je hoofd, een oplossing voor het dilemma dat Nederland teistert waardoor er een extra economische crises dreigt en misschien tot een burgeroorlog leidt.

Ja, je denkt dat de oplossing luidt:

De zwarte pieten, waarvan bijna 80% uit vrouwen bestaat, moeten met blote borsten als de knechten van Sinterklaas fungeren. Ze mogen daarop testen schrijven naar eigen keuze. Misschien wil Loesje korte mooie verzen hiervoor maken. De ondergetekende is ook bereid voor het zelfde doel teksten te schrijven. De gezichten van de "knechten" van Sinterklaas moeten wel zwart geverfd blijven en dat gaat/moet puur als masker, een theatermasker, fungeren die tegelijkertijd de anonimiteit van de persoon garandeert.

Ja, je raakt enthousiast over het idee maar als je verder de krant doorleest zakt het mooie idee op de achtergrond, in de buidel van de Turk Sinterklaas,  want je leest een artikel over Turkije en haar grens met Turkije. Je leest dat Al-kaida en aan haar gerelateerde groepen honderd kilometer lang van de grens tussen Syrië en Turkije bijna bezetten, in ieder geval daar vrije verkeer hebben waar ze de gestolen goederen uit Syrië naar Turkije smokkelen. En dat Turkije geen stappen neemt maar wel zich zorgen maakt over de Syrische Koerden die hun eigen grondgebied in Syrië bevrijd hebben (nota bene op de Syrische dictator Assad waartegen de Turkse regering vecht, in ieder geval wil ten val brengen) en dus is begonnen met het bouw van muren tussen de Koerdische steden aan beide kanten van de grens. Turkije die Israël aanvalt over haar muurbeleid bouwt meerdere muren tussen de Koerdische families want deze zouden, net als de Nederlandse journalist Bram Vermeulen, gevaarlijker zijn voor het Turkse bewind, dan Al-kaida.

* Husseiniya’s zijn Sjiitische moskeeën.