5. feb, 2014

Nederlandse sporters en Russische homo's

 

De Nederlandse media, in al haar vormen, voert een soort oorlog voor de rechten van homo's in Rusland. Natuurlijk is dat rechtvaardig. Het is zeer terecht dat men het geweld afkeurt tegen wie dan ook. En je hoopt dat het gaat werken dat het geweld tegen de Russische homo's eindigt. Dat de Russische regering de rechten van iedereen respecteert, de rechten van de homo's inbegrepen. 
Het punt is ik weet niet of dat helpt. Dat al die energie en al dat geld dat de Nederlandse media aan die zaak besteedt zou werken. De kans is niet gering dat het niet werkt, althans averechts werkt. We weten uit het verleden dan wanneer veel te veel aandacht voor iets besteedt wordt mensen bijna onverschillig worden en het effect verloren gaat. Vroeger wanneer een beeld van een lijk op tv werd getoond maakte dat enorme indruk. Men raakte steeds gewend aan de ergere beelden. En men kon zien hoe tientallen lijken op een afschuwelijke wijze lagen maar men ging door met eten en drinken terwijl de gruwelijke beelden om aandacht schreeuwde. 
Ik vrees dat de media met hun huidige campagne het onderwerp zodanig opdringen dat men het irritant gaat ervaren. Dat het daardoor de kijker onverschillig gaat wordt. Misschien zelfs kan de kijker hekel krijgt aan het onderwerp. Mensen blijven mensen. 
Door de media krijg ik de indruk dat de hoofdtaak van onze sportmannen en sportvrouwen is om tijdens de spelen in Rusland te protesteren tegen de homohaat in Rusland. En dat de sport op de tweede plaats komt. Natuurlijk is het een goede gelegenheid om aandacht voor de problematiek te krijgen maar men moet niet vergeten dat onze sporters een hoofdtaak hebben en dat is voor het land op een sportieve wijze komen en winnen. 
Laten we eerlijk zijn. De sportmannen en sportvrouwen in dit democratische en homo vriendelijke Nederland durven zelf niet uit de kast te komen want ze weten dat die stap er nog zo veel gevaren met zich mee zal brengen. Natuurlijk is uit de kast komen is anders dan protesteren voor een ander maar het vergt veel energie, zeker van de homoseksuelen onder de Nederlandse sporters.
We moeten ook niet vergeten dat de meerderheid in Nederland en daarbuiten uit heteroseksuelen bestaat. Niet alle supporters die naar Rusland gaan reizen of hier in Nederland de spelen geen volgen hebben affiniteit met homoseksualiteit. Niet in het algemeen laat staan specifiek met de Russische homoseksuelen. Men gaat veel geld betalen om te genieten van de spelen. Maar misschien zit ik fout. Misschien gaan die supporters wanneer ze in Rusland aankomen zich ineens in de Russische homo's interesseren in plaats van in de de spelen geïnteresseerd te zijn. Misschien alleen maar om de regering en de gewone Russen die homo's mishandelen een poepie te laten ruiken. 
De sportmannen en sportvrouwen moeten nu zich werkelijk op hun sport gaan concentreren en niet op de homo problematiek. Voor dat problematiek zijn andere wegen en middelen nodig. En gelukkig is de homo lobby erg sterk in Nederland. Zo sterk dat de homoseksualiteit een religie gaat worden, althans een soort ideologie. Alle religiën en ideologieën beginnen zwak, worden onderdrukt en wanneer ze aan de macht komen doen ze wat andere machthebbers hebben gedaan. En de cirkel blijft rond...