18. apr, 2015

De massa is slim maar Turkish Airlines is slimmer

De mens is slim, het slimste levende wezen op aarde. Ik heb het niet over de uitvinders van elektriciteit, vliegtuigen, atoombommen, afstandsbedieningen, astronauten enzovoort. Nee, die mensen waren domme kluizenaars en hebben niets van het leven gezien. Ze zijn waarschijnlijk depressief geraakt en kenden geen geluk in het leven. Misschien hebben ze nooit of nauwelijks seks gehad. Ik heb het ook niet over de uitvinders van de religies. Nee, ik zal mijn vingers niet aan uitzonderlijke mensen branden. Ik heb het over de massa. De massa is slim, erg slim. Ze geloven massaal in iets dat ze nooit gezien hebben en nooit zullen zien. Ze zijn bereid zich op te offeren voor die ene mysterieuze ding. En als ze bereid zijn zichzelf op te offeren dan is het nog makkelijker om anderen van de kant te maken, hoe meer hoe beter, zo denken ze.
De massa is ook zo slim om te ontdekken zich te moet planten, vermeerderen om eeuwig voort te leven. Om voort te leven moet je soms reizen, elders je heil gaan zoeken. Als het niet op normale manier gaat dan maar illegaal. Je gaat naar een smokkelaar, je geeft hem je spaargeld, of het anders verworven geld en je huurt een klein plekje in een boot. Je betaalt een gigantisch bedrag. Zelfs de duurste vliegmaatschappijen vragen niet zo veel geld voor een stoel in de eerste class. Dan word je gepropt in de beneden ruimte. Door de golven raak je in de war. Je probeert een trede hoger te komen maar daar zijn mensen die meer hebben betaald. De golven zijn hoog en de zee, de god van de zee, vraagt om offers. Er worden, sinds mensenheugenis, offers aan de zee gebracht. Na het gooien van mensen overboord wordt de zee rustig en je komt aan. Soms raakt de zee niet rustig omdat hij te weinig offers krijgt en laat de boot naar de bodem trekken. Maar je overleeft het.
In het nieuwe land ontdek je dat je de slimste bent, je krijgt een toelating, geld en hoeft niet te werken. Soms ben je nonchalant en je gaat overdrijven. Dat is namelijk ook slimmigheid maar soms werkt dat niet bij een paar dommeriken. En die geven je een nieuwe naam, namelijk illegaal. Dat is avontuur en je houdt van avonturen. Je vertrekt niet en je laat de politici ruzie maken over jou. De ene wil je in het zonnetje zetten met de drie B's en de andere wil zich maar tot twee B's beperken.
In alle gevallen kom je beter uit dan de passagiers die geld hadden betaald voor een ritje Barcelona Düsseldorf met een depressieve copiloot die door zijn vriendin de deur uit was gezet. En je zult beter af zijn dan de toekomstige passagiers van Turkish Airlines. Want die vliegmaatschappij gaat haar piloten blijkbaar dwingen te trouwen zodat ze niet depressief mogen raken als die Duitse copiloot. De Turkse vliegmaatschappij had blijkbaar het nieuws niet goed begrijpen omdat het niet in het Turks nagesynchroniseerd was. Of misschien gaan ze van uit dat: wanneer een piloot trouwt dat die niet depressief raakt.
Dat is lachen...