7. okt, 2015

Zou Geert Wilders de toekomstige Saddam van Nederland worden?

Wakker Nederland (WNL) heeft meer zendtijd. Er is een programma in de ochtend en er een in de avond. POWned is een verlengde van WNL, althans inhoudelijk. Ze hebben het bijna altijd en vooral over de gevaren die de asielzoekers, naar Nederland, met zich meebrengen. Een nuance ontbreekt. De asielzoekers worden afgebeeld als gelukzoekers en de bevolking heeft er last van, heel veel last. Bijna elke vrouw of man die ze interviewen heeft het over de gelukzoekers. Het woord 'asielzoeker' wordt straks geheel vervangen door 'gelukzoeker'.
Ik kan me haast niet voorstellen dat er iemand is op deze aarde die niet geluk wil hebben. Mensen zoeken naar geluk, soms buiten de grenzen van hun steden, provincies en ook buiten de gerezen van hun landen. Daarbij zijn er die soms door noodzaak of noodgedwongen ook buiten hun kunnen optreden. Zelfs de zelfdoders en de euthanasie plegers zoeken de dood op omdat ze ervan gelukkig willen worden, althans om van hun onverdraaglijke pijn en leed af te komen. Want sommige van hen zijn niet overtuigd van het bestaan van het hiernamaals.
Als ik Jan van Koningsveld mag geloven. Als zijn proefschrift 'De offshore wereld ontmaskerd' klopt waarmee hij aan de Universiteit van Tilburg gaat promoveren bestelen rijke Nederlanders de Nederlandse belastingdienst met tien miljard Euros die ze wegsluizen naar . de bekende belastingparadijzen als de Britse Maagdeneilanden of de Seychellen. Het staat daar op rekeningen van naar schatting 2 miljoen vennootschappen, vrijwel altijd zonder dat de belastingdienst waaronder de eigenaar van dat vermogen valt, er weet van heeft.
Maar ja, die zijn onze rijke Nederlanders. Die mogen natuurlijk hun geluk zoeken ten koste van heel veel schade aan de Nederlandse kas. Die zijn niet gevlucht voor oorlog. Die hebben hun huizen niet verlaten want ze hebben overal een huis.
Het is maar ook goed dat die rijke Nederlanders geld verduisteren zodat er minder geld naar de belastingkas stroomt waardoor ook minder geld naar de publieke omroepen gaat. Anders hadden we meer programma's als WNL en POWned die platheid en geen-niveau lieten domineren. Dan hadden we meer pestkoppen als Rutger Castricum op de TV. En niet vergeten, als gevolg ervan, hadden we meer bodyguards voor Geert Wilders. Trouwens als ik hem tijdens een bezoek, aan een stad, zie moet ik aan Saddam Hussein denken. Die ging altijd omringd door veel bodyguards. Maar die was president, een dictator. Zou Geert wanneer hij de hoogste baas van Nederland wordt hetzelfde doen als Saddam Hussein?