8. feb, 2018

De Etnische Bom die de Koerden zou elimineren

Op 8 februari 1963 scheren straaljagers over de buurt waar we wonen. We wonen in Bagdad. Ik kruip onder een bed met een hart dat te keer gaat. Mijn hart bonkt en klopt op mijn borstkast. Mijn hart is in paniek en wil vluchten. Ik sluit mijn ogen en hoor explosies. De straaljagers scheren heen en weer en rakelen een heftige herinnering op. Een paar maanden eerder woonden we nog in ons dorp, in Koerdistan. Toen ik de weg wilde oversteken vlogen twee straaljagers over ons dorp heen en schoten. Ik was net niet geraakt maar kwam terecht in een condens van een stoffige windvlaag. 

Onder het behoor ik de stem van mijn vader die opzoek is naar mij. Als hij ziet dat ik onder het bed lig te bibberen trekt aan mijn haren, zet me op het bed en slaat met zijn platte handpalm mijn gezicht, omdat ik bang was. Ik keek in zijn woedende ogen en daag hem uit. Zijn blik wordt mild en zegt: ‘je bent een man en mannen mogen geen angst kennen. Ik ga om de coup te helpen verijdelen en jij zorgt dat er niets jouw zusje en je broertje overkomt.’ 

Mijn vader vertrekt en mijn moeder wil me troosten met een knuffel want ik ben zelf een tienjarig kind. Tegen de avond komt mijn vader terug, uitgeput en teleurgesteld. De coup van de Baath partij, de Arabisch nationalistische partij in Irak was geslaagd. Mijn vader zegt dat hij door de Bathisten zal gezocht worden en daarom een tijdje moet elders onderdak zoeken. Als tienjarige moet ik dan zorgen om mijn familie te onderhouden terwijl de straten onveilig zijn door gewapende nationalisten die de scepter zwaaien en willekeurig op mensen schieten.

Op die zwarte dag in 1963 begon een andere mijlpaal in de bloedige geschiedenis van Irak die tot de coup van 14 juli 1958 een betrekkelijke rust had gekend onder de koning die gesteund werd door Groot Brittannië. Sindsdien kent Irak alleen ellende en oorlogen en straks zal Irak de zestigste verjaardag van ellende, dood en verderf gaan vieren. 

Een paar maanden later in 1963 pleegt de Baath partij in Syrië een militaire coup. Die twee landen willen samen met Egypte een Arabische Unie vormen. Irakse en Syrische troepen vechten in 1963 zij aan zij tegen de Koerdische opstand in Zuid-Koerdistan, dat nog steeds door Irak bezet is. 

Nu, 55 jaar later, is de situatie niet beter geworden voor Koerden. De vijandschap die toen de Arabische nationalisten voor Koerden koesterden is nu groter en intenser geworden. In dat jaar was geen sprake van Koerdische opstanden in Noord-Koerdistan omdat Turkije alle Koerdische opstanden decennia lang bruut had beëindigd door genocide te plegen. Er was toen ook geen sprake van een Koerdische opstand in Oost-Koerdistan. Iran had in 1947 de Koerdische president en zijn voltallige kabinet in het openbaar opgehangen. In West-Koerdistan hadden de Koerden in 1963 zelfs geen recht op registratie als burgers van Syrië. 

Ik vraag me af waarom wordt genocide tegen Koerden gepleegd met de goedkeuring en de steun van de grote machten en Verenigde Naties? Waarom accepteert de wereld dat? De Koerden hebben toch geen centimeter land van anderen bezet. Ondanks alle soorten Exodus die de Koerden uit liet spatten, over de hele wereld blijft het grootste deel van Koerden op hun grondgebied. Het enige wat ze doen is zichzelf verdedigen tegen assimilatie.

Oké, als de hele wereld hekel aan Koerden heeft waarom vernietigen ze alle gebieden met Koerden erin? 

Er is goed nieuws voor de vijanden van Koerden. Er wordt gewerkt aan het ontwikkelen van een biologische etnische Bom. Een bom die de Koerdische genen en de hele Koerdische natie kan vernietigen. De vraag is of de Iraniërs, de Turken en de Arabieren dat durven uit te voeren want de Koerden hebben overal hun sperma verspreid en de Turkse, Iraanse en Arabische rassen met hun genen besmet, en zeker niet alleen in Koerdistan.

Ik heb medelijden met diegene die de Koerden haten en hen willen elimineren. Ik heb medelijden met de wereld, met de VN maar vooral met Turken, Iraniërs, Arabieren, Turkmenen en Islamieten. 

De Koerden zelf zijn onkruid. En onkruid.....!!!!