6. sep, 2018

De Ode van Bijlo

Ik wil een ode brengen aan alle eerlijke politieke dieren van ons land. Ik wil een ode brengen aan allen die onze ogen laten genieten van hun verschijningen. Ik wil een ode brengen aan de politici die onze oren in beroering brengen met hun prachtige woorden. Ik wil een ode brengen aan de bekwaamheid van onze linkse, conservatieve, progressieve, rechtse, religieuze, etnische en alle andere soorten politici die de woorden toveren en alles in een omzwaai in het voordeel van het volk draaien. Ik wil een ode brengen aan Jesse Klaver, de mooie slimme leider die met een goede bedoeling woorden van een blinde man gebruike, niet om plagiaat te plegen maar om die arme blinde man bekendheid te geven. Dat Jesse daarbij niet vertelde dat die woorden oorspronkelijk van die blinde man waren maakt in feite niet uit. Het waren mooie woorden, hij gebruikte ze en bracht het publiek in beroering. Wat is er mis mee, niks toch. Misschien dacht Jesse ach, die man is blind hij leest niet. Maar die man is wel blind maar met prachtige vizier, prachtig gehoor en groot gevoel voor woorden en poëzie. 

Ik wil een ode brengen aan Pechtold en zijn intense liefde voor jonge vrouwen. Ik wil een ode brengen aan zijn grote libido die zijn jonge vrouwelijke partijgenoten in extase brengt en ze orgasme bezorgd. Ik wil een ode aan hem brengen die de beweringen van zijn ex-minnares ontkent. Dat is een mooie, zachte en menselijke manier om ermee die ex-partijgenoot te behandelen. Als de werelddictators zijn democratische wijze van ontkenning hadden ontdekt dan waren minder jonge minnaressen gemarteld of gedood. 

Ik wil een ode brengen aan Geert Wilders die vrijwillig zijn cartoon expositie heeft opgezegd om levens te sparen. Ik wil een ode aan Wilders brengen omdat hij de deuren van zijn partij wijdopen stelde voor minster  Blok. Minister Blok die als een kat in het nauw zat en van plan was te gaan vluchten en asiel bij de Surinaamse president Bouterse te vragen. 

Ik wil een ode brengen aan minister Blok die zijn hart liet luchten maar daarvoor zijn knieën kapot moest schieten. 

 

Ik wil een ode brengen aan de media die me op de hoogte stelden dat de ode van Jesse Klaver niet de ode van Jesse Klaver was maar van de blinde scherpzinnige cabaretier Vincent Bijlo Ik wil een ode brengen aan die blinde scherpzinnige cabaretier omdat ik via de media en Jesse klaver zijn ode als een inspiratiebron zag voor mijn column. 

Tot slot wil ik een ode aan mezelf brengen die via via via geïnspireerd is geraakt en durfde die inspiratie te delen zodat u, beste lezer, kan genieten. 

 

Sssssit vertel dit niet aan die blinde scherpzinnige cabaretier, niet aan Vincent Bijlo de oorzaak van alles.