7. jan, 2021

Adieu Donald Trump!

Er is niets mis mee om ambitieus te zijn. Strijd voeren voor je doelen is prima. Doorzettingsvermogen is een prachtige eigenschap. Je idealen nastreven is legitiem. Aandacht krijgen door succesvol te zijn is heerlijk. Midden in de aandacht staan is fijn. Alles bereiken wat je er van droomde is uniek. Ja Donald, je hebt alles bereikte wat je hartje begeerde. Het is je gelukt om zonder diplomatie en politieke geneuzel de president van Amerika te worden is uitzonderlijk. Ik kan me niet voorstellen dat niemand jaloers is op wat je bereikt hebt, bijna op alle gebieden. Roem, voortuin, gezondheid,  geluk, sterke wil enzovoort. Misschien hebben al die aspecten bij elkaar van je een Uber-narcist gemaakt en in het narcisme schuilen vele valkuilen. Combinatie van macht en Narcisme maakt je blind, respectloos en nonchalant. Hierdoor onderschat je de naderen en denk je niet aan respect. Als je respect voor je medemens verliest is een grote zuigende valkuil. En daar ben je gevallen.
Je bent president geworden om Amerika weer groot te maken, dat was je slogan. ‘America first’ en ‘Make America great again’ verdwenen na dat je eed legde als de president van Amerika. Je doel werd ‘Donald Trump first’ en ‘America makes me the greatest.’
Het was duidelijk dat je bewondering had voor dictatoren en je democratische vrienden wilden bestraffen. Je zocht toenadering tot de mees afschuwelijke en hardnekkige dictatoren van de wereld. Je democratische vrienden en de bondgenoten van Amerika slikten hun frustratie en gaven je het voordeel van de twijfel. En je was als een losse beer. Je stak de vrienden van Amerika in de rug in ruil voor je eigen economische persoonlijke belangen. Denk hierbij aan je relaties met de Turkse president Erdogan. Je liet je jouw eigen mensen in de steek ten gunste van de Russische president. De lijst van je misstappen die de wereld in gevaar brengen is lang. Door jouw toedoen verloor Amerika niet alleen haar macht in het buitenland maar ook haar gezag en respect.

Het je gelukt om van Amerika een verscheurd land te maken. Je hebt het land aan de rand van burgeroorlog gebracht. Nog nooit was Amerika zo verdeeld als tijdens jouw presidentschap. Nog nooit werd de democratie in Amerika zo duidelijk geschonden, veracht en verkracht als door jou. Je hebt je persoonlijke en familie belangen boven het landsbelang gesteld, zelfs boven en de partijbelangen. De partij die jou de ruimte gaf om namens haar president te worden heb je in de steek gelaten.
Met de verkiezingen van 2020, waarmee je inderdaad 12 miljoen meer stemmen hebt behaald dan vier jaar eerde, eis je de overwinning op. Jouw probleem is namelijk dat je alleen die 75 miljoen stemmen ziet maar de rest (82 miljoen) niet. Hiermee negeer je een klein 82 miljoen stemmen die naar de oude man Biden zijn gegaan. Dat kan jij niet begrijpen, hé?
Als je dat oprecht niet begrijpt dan er is iets faliekant mis met je hersenen. Je moet dan in een inrichting in plaats van het witte huis. Maar waarschijnlijk zie die 82 miljoen mensen niet als volwaardige burgers maar als fraudeurs en het uitschot van het volk.
Helaas voor je, je leeft in een land waar de regels van democratie gelden en niet van de president, niet van een dictator. Is het daarom dat je jouw meute opgehitst hebt om het huis van democratie (Capitool Hill) te bestormen? 

Gelukkig is het je niet gelukt om van Amerika een Turkije, een (wit) Rusland, een China, een Iran, een Noord-Korea of een ander dictatoriaal land te maken.